Weids Wonen

Weids Wonen _ woning in Waterrijk, Eindhoven:

Het huis bestaat uit een dichte houten doos, die is opgetild en op een paar dikke muren is gezet. In de doos zijn de slaapkamers, het deel van het huis dat het meest privé is. Door de ramen kijk je uit over de boomgaard en de bossingel. In de ruimte onder de dichte doos lijkt de groene weide-tuin door te lopen naar binnen. De open begane grond wordt enkel omsloten door glas, met grote schuifdeuren. Hier bevindt zich de leefruimte van het huis, de woonkamer, eetkamer en keuken.

De stijlen van het glas op de begane grond lopen door in de omheining van de tuin. De groene omheining van de tuin is aan één zijde losgehouden van de erfgrens, waardoor de woning los komt te staan van de omliggende bebouwing. Over de bomenlaan loop je van de boomgaard met de speeltuinen naar je eigen privé domein en ga je de woning binnen.

Uitgangspunt voor de plattegrond zijn zes gelijke vierkanten, waardoor de indeling van het huis op allerlei manieren aan te passen is. Afhankelijk van de voorkeur van de bewoner of de bezonning van de kavel kan bijvoorbeeld de woonkamer en eetkeuken worden omgedraaid. Ook boven kan eenvoudig met slaapkamers en de badkamer worden geschoven.

De woning kan ook groter kunnen worden gemaakt. Op het dak kunnen op diverse manieren extra kamers worden gemaakt, het trapgat is reeds voorzien (nu daklicht). Een mogelijke dakopbouw is op de afbeelding te zien.